Fortlodge III

‘De voormalige kazerne’

De luxe Fortlodge lll is gesitueerd in de voormalige kazerne, gebouwd in ca. 1878, bestaande uit begane grond en verdieping, gelijktijdig met de Contrescarp rond de toren. Evenals in Lodge I bevindt zich hier een munitiemagazijn met daarachter hijskokers en munitieliften naar de eerste verdieping. Stalen ogen in de muren werden gebruikt door er plankdragers in te plaatsen en op de planken konden de soldaten hun uitrusting opbergen.

Om het kruitmagazijn loopt een veilige lichtgang met lampen nissen achter 2 cm. dik glas. Daarin werden olielampen geplaatst om de ruimte te verlichten. De duimen en hengen (scharnieren) waren van koper. Dat voorkwam vonken door wrijving. Alles voor veiligheid!

De verdieping van de kazerne bestond uit twee logieslokalen en twee kanonremises die tevens als schuilplaats konden dienen. En in die remise ga heerlijk slapen en dromen van wakker de volgende morgen in de hottub op je eigen terras. Waar maak je het mee! Oké, in het verleden zag het er aan de achterkant bepaald dreigender uit…. Geschutsbanken met kanonnen welke gericht stonden naar het oosten, richting Vuren dus. Geniet van de mooie combinatie oud metselwerk en stoere nieuwe beton. De manier zoals de lodges in diepte uitgebouwd zijn.